[Announcement] Awesome!!! This blog has officially moved to a new, fresh and waaaaaaaay cooler-looking website ;) Got questions? Email me.

March 11, 2008

I'm back!!!


Assalamualaikum,
Setelah agak lama menyepi...akhirnya, alhamdulillah dapat active balik dalam blogging nih...

blogging actually adalah satu hobby yang menarik..hmm smpaikan ader yang ambil kesempatan tuk menggunakan blog sebagai platform untuk 'berkempen' sempena pilihan raya ke 12 yang masih hangat bahangnya..dan tidak shocking la kalu ader antara bloggers nih yang bertanding dan menang pilihan raya baru2 ni!!!..Bahang, semangat, tense masih terasa..lebih2 lagi dengan 'rekod baru - the deny of 2/3 majo' yang dicatatkan oleh parti yang masih memerintah negara kita ini..di mana election kali ini mendapat liputan luas..dan terpampang sementara di laman utama CNN..ape2 pun marilah doakan yang terbaik untuk negara, bangsa dan agama kita!!! Semoga mane2 parti memerintah, akan memerintah dengan adil dan saksama, tiada corruption and whatsoeva



Owh...lupa nak bagitau..actually harituh blog aku nih mengalami sedikit problem..aku cuba try tukar theme baru..pada mula2 nya memang berjaya..and macam2 themes aku try..but then biler dah byk sgt..tiba2 dah x boleh tukar..so, setelah tengok2 balik and fix the problem dengan penuh kesabaran..akhirnya dapatlah saudara and saudari saksikan keunikan sikit la pada theme baru nih...thanks to the person who developed theme nih!!!

*korang pun bley tukar theme and aku sarankan korang gi laman web nih http://www.eblogtemplates.com/

Actually banyak benda nak cerita, but then x tahu nak start dengan mana satu..

So, sebabkan sekarang dah pukul 2.23 pagi..and aku dah rasa ngantuk, so juz nak cakap yang alhamdulillah, dua minggu lepas...satu surat offer sampai ke rumah aku...dan biler tengok envelope dier memang agak lawa jugak la....

inilah universiti yang menjadi salah satu target universiti aku...yang terkenal dengan the school of super computer oleh sesetengah pihak...

aku punyer course kat univerisiti ni ialah Computer Engineering...
and university nih menurut the Gourman Report and US News rank no.5 dalam course tersebut...

the university is : University of Illinois at Urbana Champaign

but still...i'm waiting for admission decisions from another 4 universities...which are:
MIT, YALE, CORNELL and CARNEGIE MELLON
Hope to get into one of them!!!
AND Finally, I would like to say that..
I'm back!!!

13 comments:

ibnu bakr' said...

pertama:tahniah pasal tawaran tuh.Pastu bile lak nak wat keputusan.Yang lain-lain kuar ble

kedua:ko nye site memang lawa!tak sia-sia ko jadi sifu aku!

Ammar bin Ahmad Faris said...

to zuhair:

pertama: thanks sebab ucapkan tahniah..hehehe...nak wat keputusan biler???dekat2 ngn satu May kot..usually kebanyakkan university akan suruh kiter buat decision by 1 May..and keputusan offer dari universities varies mengikut uni..
yang mcm Carnegie Mellon kalu x silap 15 April dier release result admission...Cornell University 1 April...yg laen x berapa pastih...

second: hmm..lawa ker???biasa2 jerh..satu lagi..sejak biler aku jadi sifu ko..aku bagitau sket jer...

p/s: rajin2 lah update blog lepas exam tuh.....

ibnu bakr' said...

tanye lak sejak bila..sejak aku tanye ko soklan pertama...ahhahaha..

lariii!!!....

fathiyyah said...

uiks!!
tak reply pon komen aku bagi..smlm aku tunggu ko nak chat,tido plak

Ammar bin Ahmad Faris said...

to fathiyyah...
sorry..u mean ur previous comment kan...hmm..semalam lak aku tertido..penat sgt...waktu tuh baru lepas habis latihan untuk capoeira...skang aku berkecimpung dlm martial arts nih..hehhee..sambung taekwondo x??

c's radin said...

isk.. lawa seh blog.. adoi, malas nya nk update template..

Ammar bin Ahmad Faris said...

lah..lawa pun..bukan aku yg design..nway, kalu rasa2 cam ader masa..try la tukar template tuh..but kena igt..nnti widget2 byk hilang..depends la...tapi ader gak cara tuk elakkan widget2 supaya x hilang...but cam leceh jerh..hehehe...

c's radin said...

tp ak btl2 mls ler.. dulu masa ak blk msia, blh gna internet puas2, ak mls nk wat.. apatah skg.. adoi.. ak dlm perncgn nk dlt blog, sbb ak mls nk update..huhu

Ammar bin Ahmad Faris said...

ammar to radin..
seriously nk dlt??? lah...ko slalu gak update kan..nway..kalu x nak uptdate pun..biarkan jer lah..no harm lah..blogspot/blogger punyer space byk lagi..under company google lah katakan..hmm kat sana sibuk sgt ker???
eh ko ader adik yg amek spm ker????

c's radin said...

mcm ea jerk, ak raa cm x best lak, ntah sape2 yg lawat blog ak tuh, dh ler ak citer psl family ak jer byk..segan ler.. ke ak nk tkr konsep blog.. tp ak tgh mls gle nk tls..

aa, ak ad adk yg spm tahun lps.. tp die skola bese jerk..

Ammar bin Ahmad Faris said...

congratz for your adik tuh...11 A kan..mantap2..

hmm kalu ko rasa content yg ko publish dlm blog ko tuh mcm private and untuk org2 tertentu..ko x yah la publish dlm blog ko..betul x???

tapi aper salahnyer citer psl family dlm blog kan...

tukar konsep??mcm mane tuh???

nway, gud luck and hope u made the right decision...

c's radin said...

nway, gud luck and hope u made the right decision...

cm kte nk wat plhan masa depan jerk.. tp adk ak tuh nk amk arts.. ak pun mls nk push die

utk ak yg tgh kemaruk angau ngan family, tuh psl citer psl family.. isk, ak patut rsa cinta pd yg sbnr, citer palestin ke, yg bes.. inshaAllah

btw, thanx~

p/s apsal kte jerk yg smbg kat sini.. boring ak..

Ammar bin Ahmad Faris said...

owh amek arts???nape x ikut kakak dier??

lah, lex lah..bagus gak citer psl family tuh...nnti ko x luper family ko..nway, aku x merasa lagi biler duk berjauhan...mcm mane lah agaknyer ek..

hehehe..boring???hmm..jom kiter ajak ramai2 join community yg bakal di wujudkan..the kisas community...